Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с предно ляво ел.стъкло - Alfa 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с предно ляво ел.стъкло - Alfa 156

Здравейте колеги! Много ще бъда благодарен ако някой помогне.

Имам следният проблем,свалям си аз стъклото и повече немога да го вдигна,следва разглобяване на всичко което съм прочел тук и накрая се оказа ,че проблемът е от модула за управление на стъклата,който се намира зад жабката.Сменям модула и всичко е ок,но след сглобяването на всички джунджории бях щастлив точно 20 мин и познайте пак същия проблем.Предно ляво стъкло пак не иска нито на горе нито на долу ,а предно дясно работи. В момента пак е проблем модула,но точният въпрос е от какво може да изгаря.От кое е по вероятно да се прецака,от кабели който дават на късо,от машинката за прозореца или от копчето. За тези 20 мин в който работеше всичко,машинката си работеше перфектно нито се е затруднявала нито нещо подобно.

Нее зле да кажеш каква е колата.... А също така и темата/питанката да си зададеш на правилното място!!!
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Колата е 156 2.4JTD 99г.А относно правилното място на темата,съжелявам много просто за 1ви път пускам тема.

Comment

Първоначално публикувано от plamen_comnet Покажи съобщение
        Здравейте колеги! Много ще бъда благодарен ако някой помогне.

Имам следният проблем,свалям си аз стъклото и повече немога да го вдигна,следва разглобяване на всичко което съм прочел тук и накрая се оказа ,че проблемът е от модула за управление на стъклата,който се намира зад жабката.Сменям модула и всичко е ок,но след сглобяването на всички джунджории бях щастлив точно 20 мин и познайте пак същия проблем.Предно ляво стъкло пак не иска нито на горе нито на долу ,а предно дясно работи. В момента пак е проблем модула,но точният въпрос е от какво може да изгаря.От кое е по вероятно да се прецака,от кабели който дават на късо,от машинката за прозореца или от копчето. За тези 20 мин в който работеше всичко,машинката си работеше перфектно нито се е затруднявала нито нещо подобно.
        Според мен и двата модула са здрави просто имаш лош контакт някъде около модула
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами може и така да е.Можели да ме насочиш по точно къде да проверя.

Comment

Ей, аз го имах проблема със задно - оказа се бутона на предна лява врата. Това е повсеобщ проблем. Разглобих го, наместих пластините и сега няма проблем
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Но аз разменям копчетата и пак не може нито на горе нито на долу да мръдне.

Comment

Първоначално публикувано от plamen_comnet Покажи съобщение
                Но аз разменям копчетата и пак не може нито на горе нито на долу да мръдне.
                Е това вече си е проблем. Търси електричар
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

Май май ще се наложи да я закарам на някой който си разбира от работата. Но ако случайно някой има някаква идея нека я напише.

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                    Ей, аз го имах проблема със задно - оказа се бутона на предна лява врата. Това е повсеобщ проблем. Разглобих го, наместих пластините и сега няма проблем
                    Това е друго, задните джамове нямат релета, а се управляват направо през бутоните (като на 145/6 предно дясно стъкло) и токът минава през ДВАТА бутона

Предните стъкла се управляват от модул, бутоните само подават команда към него.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Това е друго, задните джамове нямат релета, а се управляват направо през бутоните (като на 145/6 предно дясно стъкло) и токът минава през ДВАТА бутона

Предните стъкла се управляват от модул, бутоните само подават команда към него.
                      Аха, ама и предните бутони дефектират като задните. А тогава спират да подават сигнал. Това имах предвид Тони
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Не е зле да си провериш буксата която отива от инсталацията към вратата намира се до обтегача на вратата,развии я и напръскай с контактен спрей.Колега от форума имаше същия проблем и се оказа че е въпросната букса.
                        sigpicalfa 164turbo s4
                        части втора употреба за алфа всичко за 156
                        http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
                        0888556609 Коко Алексиев

Comment

Аха, ама и предните бутони дефектират като задните. А тогава спират да подават сигнал. Това имах предвид Тони
                          Е то ти ако не оправдаеш кой... )

---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 21:00 ----------

Е това вече си е проблем. Търси електричар
                          Или водолаз...ценен съвет
                          Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                          Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                          Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                          Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                          Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                            Или водолаз...ценен съвет
                            Като гледам как тук почти всички дават съвети смени това, смени онова общо взето моят съвет е ценен, защото се вижда, че колегата явно не е специалист.
                            Last edited by tonov; d.m.y г., 11:22.
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

От днес и аз влязох във филма с шофьорското стъкло! Както си работеше изведнъж спря почти да се затвори и не можа , останах два пруста и така цял ден?!?! Почти през цялото време си играх с копчетата да го затворя и резултат никакъв! Релетата не спряха да цъкат! Отварях затварях вратата огледах кабелите там нищо на пръв поглед не открих! Цялата идилия е , че я оставих така пред блока за около 2 часа и преди малко се качвам в нея давам на контакт и О чудо .... затвори се!?!? Нищо от цялата работа не мога да си обясня ! Моля някой ако намери решение на проблема да помага! До тогава няма да се ползва прозореца
                              156 1.9jtd 105`99 # Golf 1.9tdi 110`99 #Golf 1.9tdi 131`02 # Corsa 1.0 12v 50`00 # Yamaha FZR 600cc 125`01
                              http://vbox7.com/play:50b703f7

Comment

Working...
                              X